dissabte, 20 d’octubre del 2007

UN AJUNTAMENT ENROCAT SOBRE SI MATEIX

Ja fa una dies del ple, i la veritat, encara estem estorats. És evident que el ple va tenir dos parts, la que l’equip de govern portada preparada – molt poca cosa per tres mesos de feina, tot s’ha de dir – i la que va marcar les mocions de l’oposició: 11 a 11, empat tècnic, que no ètic, entre uns i altres. Dels temes primers, unanimitats i obvietats en les que no entrarem. Només felicitar-nos que l’escola de música d’Arbúcies passi a ser municipal, cosa que ja demanàvem en el programa de l’IA. La “batalla” va començar amb el punt del nou reglament de l’Altaveu, a on CUPA va presentar una proposta consensuada i correcta, molt diferent de la dels últims quatre anys. Aquí ja va començar a actuar la amnèsia selectiva d’ERC. No se’n recordaven que, malgrat el retret d’en Jordi Auladell que va fer al David Merino per els passats quatre anys a on CUPA no havia pogut dir la seva a l’Altaveu, van ser ells, amb el seu regidor Sr. Caubet al capdavant i el seu cap de llista al darrera el que sempre es va negar a deixar parlar del que es volia a CUPA a l’Altaveu. Coses de la “desmemòria històrica” i de la doble personalitat, suposem.
Els punts presentats pels companys de l’Entesa van quedar una mica marejats, és a dir, els varen fer modificar, per consens, això sí, per rebaixar-los de nivell d’exigència. Res a dir, però tot va quedar força descafeïnat i amb poc compromís per part de l’equip de govern, que és que volia. Estudiar mesures per què no passin camions de transport de mercaderies perilloses, i no tots els camions va quedar molt fluixet. Vàrem memòria de la nostra proposta electoral de fer una variant carretera de Viladrau a carretera de Sant Hilari, per què no en passes cap , de camió, però és clar, hauran de passar anys abans no es pugui fer res. El cap de llista d’ERC va plantejar que les eminències de Carreteres, que no volen posar obstacles per reduir la velocitat dels camions ai demes vehicles al casc urbà d’aquesta carretera, va dir que s’acabarien posant semàfors! Bé, no donen, els de carreteres, més de sí, és veu.
La de les antenes, encara més aigualida. A esperar sis mesos per saber on les posem – quan AIPA ja havia fet aquesta feina, un turó sobre el cementiri – però aquí es va veure un altra constant de l’equip de govern: tota la feina feta pels independents s’intentarà desfer. Ja ho veurem més endavant. I si això pot tenir una certa lògica que ho faci CUPA, és esquizofrènic que ho faci ERC. Però en fi, ells sabran el que fan. O potser no ?
I va començar el foc creuat. IA tenia que presentar una sèrie de mocions que deixessin constància del disbarat del pacte i les seves conseqüències i incongruències pel poble. El cap de llista d’ERC va tenir la cara dura de dir que eren motivades per “enemistats personals” del Sr. Merino vers ell. Va llegir, fins i tot, un fragment del nostre bloc – gràcies per llegir-lo, intentarem fer-li el més agradable possible – a on es deia una veritat com un temple i on es demostrava la seva escassa talla moral i política en tot el tema de la negociació del pacte a Arbúcies. En la primera demanàvem que el cap de llista d’ERC, deixes les seves regidories, que tenen un gran volum de feina, o be deixes la diputació. Ni un argument per refutar-ho. Va dir que ja ho havien parlat l’últim ple, on IA no tenia el regidor per motius professionals. Hi ha silencis que valen més que algunes paraules. De la proposta de creació de la regidoria de pagesia, el mateix, a destruir l’obra ja feta. Això sí, a corre-cuita es ca convocar reunió de pagesia i Joanet, per que no es pogués dir al ple que no s’havia fet. Cosa curiosa, convocatòria de reunió el 28 de setembre, entrada de la moció el 26 de setembre. Curiós, oi?
El que es va veure és que la gent de pagès i Joanet ho tenen magre, no veuran a seu regidor ni en pintura, això és clar. Ah, i el fet que la gent de Joanet hagués ratificat que volia fer les reunions com demanava IA al cap dellista d’ERC se’l hi enfot. Una palada de terra a una feina ben feta i que funcionava bé i amb l’acord dels veïns. I cap argument, és clar.
De les dreceres, els 16 camins a peu oberts l’anterior legislatura, l’equip de govern i el seu cap encara van més peixos. Si no vigilem, és perdrà tot, 143 km. a les escombraries. Sí, com les que ara no poden recollir. El cap de llista d’ERC no tenia ni idea d’on eren els plànols, els tríptics, els tracks, la senyalització, res de res. Ara, va dir que la diputació hi està treballant. Però sobre què, tros de flor del Montseny, si ni els hi has donat els mapes. Tot plegat patètic.
Dels sous, no tocaran ni un euro. Aquí CUPA va quedar ben retratada, doncs es va llegir les seves dures paraules de fa quatre anys dient “pesseteros” a AIPA i ERC i ara ells cobren una mica més. Es varen defensar dient que abans era un situació i ara és un altra. Esperem que no sigui per què abans ho cobrava un altra i ara ells. I cobrar ells molt bé, però una misèria pels grups municipals – en el cas d’IA, 100 euros al mes – al cap de llista d’ERC li van semblar molts diners. Deu ser que els 70.000 més 6.000 de l’Ajuntament que cobra ara li deuen semblar poc...per ell.
La única moció que va passar, tot i la pobre gestió de l’equip de govern, és la del rec de la Plana. Tot i això, va quedar sobre la taula. El que l’Ajuntament no va poder fer, un projecte visat, ho han fet els regants, per sort. Per què les tàctiques dilatòries de regidor feien por. A veure que dirà el proper Ple. I a veure si es mullarà per aquest interessant projecte. Potser no, per què s’hauran gastat tots els diners en subvencionar l’Ateneu. Ah, no ho sabíeu, han donat 3.000 € a l’Ateneu, pel seu comportament “exemplar” per ajudar a pagar el seu concert d’aniversari. Quan ho sàpiguen la resta d’entitats d’Arbúcies que reben misèria...
I la traca final, als precs i preguntes, a on varem veure el nerviosisme de l’equip de govern. Primer, no varen donar explicació a la pèrdua d’una subvenció de 28.000 per fer una nova instal•lació de biomassa. Jo sospito la causa: no hi havia AIPA al govern, que va ser qui va prèmer per què n’hagués al Poli nou. Ara se’ls hi acabat la consciència de fomentar les renovables. I quan va`rem demanar quin era el procés per seleccionar una treballadora municipal amb el propòsit d'IA de que quedés ben clar quin era el procés de selecció, res més. Doncs van entendre un altra cosa. Potser no tenen la consciència del tot neta, o potser estaven massa nerviosos per pensar amb claredat...de fet, es van arribar a inventar que el Sr. Merino havia dit el nom de la persona! Tot plegat, impresentable. Això que no vàrem parlar de les contradiccions d’ERC amb el tema del Camping la Sureda, on dia diuen que seguiran la línia marcada la legislatura anterior i quan CUPA els pressiona, diuen tot el contrari. Misèries que hem d’aguantar, i que en vindran més. Tot per fer veure que van junts – fins i tot varen escenificar la trinitat popular el dia de la Diada, cosa mai vista! – quan és més enrocar-se al voltant del rei...republicà.