diumenge, 23 de desembre de 2007

La legislatura de la preocupació

El nostre ajuntament ha presentat en aquest Ple passat els seus projectes pel Pla Únic d'obres i Serveis de Catalunya. Aquesta línia de subvencions concedides per la Generalitat a Ajuntaments a projectes locals es va aprovar el passat divendres, amb el vot en contra de nosaltres i de l'Entesa. Hi ha diversos elements per explicar aquest fet.
Primer, l'equip de govern continua amb la seva actitud de no deixar-nos participar. S'omplen la boca de democràcia, però ara que tenen les regnes del poder, no escolten a ningú. torna a sobtar el que va passar la ultima convocatòria, ara fa quatre anys i mig: es va fer una reunió amb els grups polítics i els projectes es van aprovar per consens. ERC va presumir de democràcia participativa, cosa que ara, pel que es veu, no volen fer, ni ells, ni els seus socis, sobre tot, CUPA. Ells, que sempre ha "defensat" la política participativa... si els afecta a ells, és clar, no als altres. Bé, més contradiccions sobre la taula. I van...
El segon punt és la poca feina que fa aquest govern. En cinc mesos, hem fet o farem quatre plens...i en tots ells han presentat només 16 propostes! 4 per Ple, la proporció més baixa de la democràcia municipal a Arbúcies en molts i molt anys. Mostra d'això és aquest ple del Pla d'Obres i Serveis, convocat d'urgència un divendres a les 7 de la tarda a dos dies abans d'expirar el termini de presentació de projectes. A nosaltres, dimecres ens porten la documentació, i ens diuen que som nosaltres qui hem de portar propostes...si home, i fer-los la feina, també! Com vàrem dir al Ple, impresentable.
Però el més gros és el tercer punt que ens fa estar no només preocupats, si no fins i tot una mica espantats. Dels cinc projectes: Naus Ayats, Arrenjament C. Camprodon, Biblioteca a Can Delfí, Arrenjament local de Joanet i Arrenjament Can Petit Rutllat, la bestiesa de 7.552.000 €, només en recollirem per aquesta via 2.434.000. Lògicament, es demana a l'equip de govern com financarà aquestes obres, quin es el seu pla de tresoreria per pagar-ho, i quines són les previsions de pressupost 2008 per afrontar aquestes fortes despeses. Pensem que el primer projecte, a executar el 2008, les Naus Ayats, ja hem de posar-hi gairabé 2.000.000 € de fons propis(ens subvencionen, via PUOSC, només un 25 %, 650.000, quedant pendents 1.953.000 €). La resposta del responsable de les finances municipals, el Sr. Mora, és que...no s'ho mirat encara! que ho farà l'any vinent. El Sr. Zamorano surt al rescat i diu que la Dipu ajudarà (pensem que ell és el diputat de cultura) però no dona garantia ni compromís de res. I deien que altres feien volar coloms! El que passarà és que o no podrem fer res o ens endeutarem fins el coll i més amunt. Quina inocència i quina bona fe dels senyors de CUPA i PSC, sobre tot aquest, responsable de les finances municipals! Ja ho deiem fa uns dies...que no ens passi res!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No cal que facin massa feina, tampoc la podriem pagar.

Anònim ha dit...

Benvolgut anònim, això és el que més por ens fa a hores d'ara: es prenen decisions a la babalà, sense analitzar si les podem fer. aquest govern potser fará quatre anys, però no dubtis que Arbúcies pagarà un preu molt alt si això acaba passant. Ara, els culpables tindran la butxaca ben plena i potser ja ni seran polítics a nivell local. Altres tindran que menjar-se la seva irresponsabilitat, o la seva inconsciència, la seva mala fe o tot alhora. Esperem que el poble ho sapiga veure d'aquí tres anys i mig i no es quedi a casa només lamentant-se. Cal guanyar-los per golejada...al carrer i a les urnes.