dilluns, 21 d’abril del 2008

FEINA FETA I FEINA PER FER

Un membre de l'equip de govern sospesa quina feina ha de començar a fer primer: o endreçar Arbúcies o endreçar "l'equip" de govern. Terrible dilema!

p.d.: Pobres Nàiades, tan tranquiles que estaven fins ara, abans de ser descobertes!



El títol d’aquest article pot semblar una paradoxa, però no ho és. Parla de dues parts de la política a Arbúcies. Parlem de la feina feta pel nostre grup en aquest dotze mesos i parlem de la feina de” l’equip” de govern, parlem de treball dur contra treball a mig gas, treball amb totes les dificultats i treball travat per les contradiccions d’un pacte contra natura. IA ha pencat dur, ha denunciat les misèries i les foteses de qui mana, però sobre tot ha treballat en positiu pel poble, tasca que tots han pogut veure.
Hem vetllat per què tinguéssim policia local, i la Generalitat ha reconegut l’esforç de tots, en el passat i en el present – bé, potser menys de CUPA – per què això fos així. Hem proposat mesures per recuperar, fent costat als regants, algun dels nostres recs, i el departament d’Agricultura i l’Ajuntament faran esforços per tirar-ho endavant, amb recursos i suport als regants. Hem posat sobre la taula mesures sobre el trànsit a la nostra Vila que en línees generals s’han vist recolzades en concret o en la seva filosofia. Hem treballat pel consens en el tema de les antenes de telefonia mòbil, fent les nostres propostes i defensant la feina feta. Hem proposat unir-nos a una xarxa de transport al Baix Montseny que ens permeti comunicar-nos millor amb els nostres veïns, fet que el plenari va aprovar per unanimitat i on la Generalitat ha demanat explícitament que Arbúcies hi fos present. Hem demanat que un servei que no tenim a la Selva interior, una ambulància medicalitzada, pugui estar disponible a la nostra comarca. Hem presentat, en un any, setze mocions, tot i tenir només un regidor al Consistori.
I “l’equip” de govern? Doncs poca feina. Pressupostos no sabem quan, poca activitat per pagès o Joanet, poca feina pel turisme i el comerç, continuïtat, rutina i monotonia en moltes tasques, la línea estratègica comuna pendent que no la veiem enlloc, ERC que s’apunta totes les medalles en el seu butlletí – de fet, és més costum que altra cosa, aquesta tàctica –silenci dels socis, que ho fan poc o només tapen les seves vergonyes per justificar contradiccions constants...No és un any perdut, però poc se’n falta. Senyors del govern, arrenquin d’una vegada, que això no va ni amb rodes.
I per últim, un exemple més de que fem feina. El dia 29 d'abril a dos quarts de nou del vespre, en un cicle que hem organitzat els d'IA sobre la política catalana en el moment actual, hem convidat a una xerrada-col.loqui a la Rut Carandell, la candidata per REAGRUPAMENT.CAT - sí, els companys d'en Joan Carretero -a La Gabella. Qui vulgui venir, ja ho sap. Segur que serà molt interessant.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

kullons aquesta no es d'ERC?

Anònim ha dit...

Al web de Reagrupament diu:

Calendari d'actes de Reagrupament.cat arreu dels Països Catalans

29 d'abril, a 2/4 de 9 del vespre, al Museu La Gabella d'Arbúcies (al costat de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila), farem una xerrada seguida d'un col.loqui amb la Rut Carandell, candidata a la Secretaria General d'ERC per Reagrupament.Cat (no veig què hi té a veure IA en tot això?)

Anònim ha dit...

Amics, ens agrada sorpendre al personal. IA és un grup independent i obert a tots els pensaments. Pensem que el debat sobre el tripartit i la qüestió del nacinoalisme és un punt clau ara per ara a la política catalana. Què millor que convidar a aquells que pretenen redreçar o reorientar el camí d'un partit del govern, per potenciar, sembla, la seva vertent nacional. Als independents ens interessa les noves formes de fer política seriosa i no serà el primer convidat o convidada que estranyarà a molts. Som així des de fa molts anys i serà difícil que canviem. Sempre hem lluitat contra molins de vent i mirant de ser alternatius i a vegades, poques, no ens ha anat gaire malalament.Us hi esperem.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

No es CUPA qui demana ahdesions al DRET a Dicidir, que crec que en NIC hi es ficat.

Anònim ha dit...

i ara sense en Mora que pasarà a l'ajuntament, Merino?

Anònim ha dit...

És díficil de preveure, però intueixo ciris de govern, a molts nivells. De primeres, caldrà reestrucutrar tot el govern i les seves responsabilitats, sobre tot hisenda, un mort que no li agrada a ningú i que crec que provocarà canvis de persones a ERC. En tot cas, hem perdut un any en temes tan sensibles i vitals com comerç, turisme i promoció econòmica, i la persona que entra, en Ronda, té un perfil que ja veurem con encaixa en el nou desgovern municipal. Hem d'estar molt atents a com evoluciona tot plegat. Hi haurà alguna sorpresa més. Ara, res de bo pel poble, en justícia amb aquest pacte degraciat i nascut tort.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Perdoneu amics els ciris seran trencats, és a dir, crisi. Perdoneu l'error d'escriptura.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

David, tu jugues al golf?

Anònim ha dit...

Jo, no, però tothom qui vulgui sembla que sí. hi vaig anr-hi per veure "les obres" del golf i ..carai! tenen recepcionista i tot. Greens, banderes als forats...vaya gol al poble i al l'Ajuntament! Crec molt poc correcte el que s'ha fet i la inopia o volguda ignorància d'ast Ajuntament en aquest fet consumat inadmisible. Que facin alguna cosa, si us plau! On és la
CUPA "JUSTICIERA" amb els del Camping ? Ja se'ls enfot tot per seguir manant ? fa força vergonya aliena tot plegat.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Es veritat CUPA no va enviar als jutjats a Esquerra pel camping i ara pel camp de golf es conformen amb el sopar que hem pagat tots als de l'Ateneu d'aquesta setmana a la plaça?

Anònim ha dit...

David,

el cicle de xerrades que esmentes en el teu post és d'una xerrada anual, cada sis mesos, trimensual?

Anònim ha dit...

CUPA està, a base de contradiccions, acabant amb el seu projecte. ERC es presoner d'un acord del que deeien ho tenien tot lligat i només fan que anar darrera CUPA per que no s'enfadin (com el concert i l'apat de l'Ateneu, p.e.). I els socialistes, fora de joc i bandejats. Això no pot durar i si dura, cosa que pot ser doncs tots s'hi juguen molt a nivell polític i econòmic, a Arbúcies aquest temps perdut no el salva ni Deu. I esperat que encara en falten per venir!

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Les xerrades tenim l'intenció de fer-les trimestralment. De fet ,abans de l'agsot, depenent de l'agenda del convidat tocaria la d'Entesa a nivell nacional. Però en això de les xerrades, com en tot, es fa el que es pot i sempre parlem aproximadament. Ja us informaré properament. Gràcies per l'interés.

David Merino i Parcet

Jordi Auladell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Auladell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Auladell ha dit...

Voldria puntualitzar algunes de les coses publicades en aquest blog. Referent al camp de Pitch & Putt, dir que el que s'està fent és seguir la legalitat. Una vegada va ser public que el camp havia obert, es va requerir a la propietat a parar l'activitat fins que disposi del permís per fer-ho. Fins llavors el camp estarà tancat.
Segon, quin sopar de l'Ateneu va pagar l'ajuntament? En conmemoració del 15 aniversari dels camps de treball al Castell de Montsoriu es va organitzar un seguit d'actes. Un d'ells va ser un sopar a la plaça de la Vila. Aquest sopar tenia un cost de 5 euros, cost que autofinançava el sopar. Dir també que l'Ateneu és una entitat juvenil que ha col.laborat en la organització d'aquest 15 aniversari posant-hi molta feina i que vull agraïr. També dir que l'Ateneu és autònom i no te res a veure amb CUPA.

Jordi Auladell ha dit...

La coherencia i resposabilitat del senyor Merino! Després de 6 mesos de treball per ubicar les antenes de telefonia mòbil i que el senyor Merino acceptes que el Sagrat Cor en fos la nova ubicació, l'altra dia es despenja al ple, davant la pressió legítima dels veïns, i esperant pescar algun vot i algun aplaudiment, l'espetarrant proposta d'IA és deixar Arbúcies sense antenes de telefonia mòbil, és a dir, sense cobertura de telefonia mòbil a tot el poble!!! Suposo que actuara amb conseqüencia i mentres no es desmantellin les actuals antenes i tornem al segle passat el senyor Merino no utilitzarà més el telefon mòbil, de fet espero rebre les seves trucades des d'un telefon fixe i li demanaria que no utilitzi el meu telefon mòbil sino que em localitzi al fixe. FELICITATS PER LA PROPOSTA, DAVID!!

Anònim ha dit...

Senyor Auladell, Jordi, benvingut al nostre bloc. no crec que s'ho hagi d'agafar tan malament. cal tenir més sang freda. IA va palntejar que si no es trobava alternativa, potser caldria plantejar-nos desmontar igualment les antenes del domenech Refart. Treballar per una nova ubicació, fa dos any que ho faig, i s'et va oferir la possiblitat de seguir una feina que venia de l'anterior legislatura, cosa que amb arguments de caire tècnic i econòmic, l'equip de govern va rebutjar. sí, el mateix equip de govern a on ERC havia recolzat aquesta opción uns mesos enrera i ara tots tenim un merder impressionant. No es va fer aquesta manifestació per quatre vots dels pocs veïns del Sagrat Cor ni per populisme, si no en coherencia amb quelcom que CUPA sembla que CUPA oblida de tan en tan: participació ciutadana. si arbúcies no vol antenes, que faras Jordi, posar-les igual ? Treballeu i treballem per trobar nous llocs per posar les antenes lluny del poble i solucinem aquest fregat ben ràpid. És el que la gent ens demana: solucions. Ah, i no és res personal, Jordi...

David Merino i Parcet

Jordi Auladell ha dit...

Senyor Merino,David ... m'agrada aquesta fòrmula. Fa gracia que despres del ple he rebut trucades, mails i missatges dient-me que no es res personal. En cap moment vaig plantejar res personal. La ubicació que AIPA va proposar i que després IA va fer seva inicialment va ser sobre el cementiri, inicialment per instalar les antenes de l'emissora de la policia, despres que es podria aprofitar per col.locar les antenes de telefonia. Aquella ubicació té una serie de problemes: primer no te llum, portar-la te un cost de 180.000 euros, segon esta massa lluny i la potencia entre mobils i l'antena seria molt gran i tercera no dona cobertura a tot el poble.
El tema aqui és el següent: despres de 6 mesos, partits i veins vam estar d'acord a traslladar les antenes al sector del Sagrat Cor. Al ple municipal es va votar i es va acceptar. Si no es oportunisme o populisme, perque la oposició canvia d'opinió en mig d'un ple quan alguns veins, legitimament protesten? Ens ho podria clarificar? Vosté va treballar i esta treballant, al meu criteri molt be,per aconseguir cobertura wifi o wimax a tot el casc urbà i disseminats. Com pot ser que consideri deixar sense cobertura de telefonia mòbil a tot el poble? No creu que els representants del poble al consistori han de tenir una mica de criteri i resposabilitat? I per aclarir-me, quanta gent hauria de demanar eliminar les antenes i quedar-nos sense cobertura un temps limitat de setmanes o mesos? 500? 800? 3000? Tots els habitants? La seva proposta la trobo del tot irresponsable, incoherent amb tot el que ha fet o dit fins ara i sincerament, crec que volia pescar algun vot i algun aplaudiment, també crec que volia desgastar politicament l'equip de govern o aquest regidor, treure'n profit polític. Molt trist!

Jordi Auladell ha dit...

Respecte al camp de Pitch & Putt i al comportament de CUPA i de l'equip de govern, no creu senyor Merino, David, algun comentari al respecte? El passat 20 de juny va escriure:
"[...] vaya gol al poble i al l'Ajuntament! Crec molt poc correcte el que s'ha fet i la inopia o volguda ignorància d'ast Ajuntament en aquest fet consumat inadmisible. Que facin alguna cosa, si us plau! On és la
CUPA "JUSTICIERA" amb els del Camping ? Ja se'ls enfot tot per seguir manant ? fa força vergonya aliena tot plegat."

El que a mi em fa vergonya son comentaris com aquest que després no tenen rectificació.

Anònim ha dit...

Amic jordi, dispensem de no usar la fórmula prèvia, un xic massa llarga. Del golf, la gestió de l'equip de govern continua esssent poc presentable. I un exemple és el paper que CUPA va tirar al poble. Però d'això en parlarem ben aviat, en una propera nova pàgina del bloc. Però hi ha una cosa clara: l'equip de govern va donar ales o esperances als promotors d'una "ràpida" solució. L'equip de govern, i el paper que va tirar CUPA al carrer ja ho insinuava, vol regularitzar via canvi d'usos del terreny el pitch and putt, però s'ha marejat tan a la propietat que, de manera inadmisible, han tirat pel dret. I aquesta mala gestió no només és del regidor d'urbanisme, com CUPA insinuava també, si no de tot l'equip de govern,i recalco EQUIP. De les antenes, tornem a dir el que vam dir: el poble es subirà i hi ha mecanismes per que expresdi la seva veu; hi ha referendums, tot i que no els en deixin fer, per exemple. Quedar-se SENSE LES ANTENES DEL DOMENECH REFART no vol dir deixar sense mòbil a Arbúcies, però crec que val la pena consultar al poble. A la fi, tan tu com jo, i les nostres formacions crec que creiem amb la democracia participativa, oi?

David Merino i Parcet