dimarts, 7 d’octubre de 2008

CRISI

Crisi. Paraula maleïda. No es pot dir o se’n abusa fins la nàusea. Però és ben cert que està aquí, entre nosaltres i que restarà temps fent-nos la guitza. Del que ve de fora, poques coses podem fer per arreglar-ho, però del que tenim aquí en som ben responsables. I aquí, tot i que contra la voluntat majoritària i manifesta del poble, tenim el govern municipal que tenim. De la seva manca d’empenta i de treball ja n’he parlat i, de fet, no cal fer-hi més esment. S’erosionen sols, no els hi cal ni l’oposició. De fet, per veure com està el poble no cal res més que veure-ho: arreglem una cosa i se’ns espatllen tres. El poble cada dia està pitjor. Els projectes nous no hi són. Els vells van amb retard de mesos i fins i tot d’anys. I no hi ha diners per res. Hi ha divisió en les grans línies estratègiques i cadascú va a la seva i no passa res.

Però heus aquí que aquest “govern” no para de sorprendre’ns. Primer, el regidor d’hisenda i de promoció econòmica - sí, el que havia d’ajudar a superar la crisi global – el canvien a mig mandat en un procés llarguíssim i que dura gairebé sis mesos. Fins ara el nou regidor, el Sr. Ronda, no comença a agafar el fil, per cert – no tot ha de ser dolent – amb notable empenta i energia. Esperem que duri. Però el show, la nostra crisi local, no acaba aquí. Dos regidors més pleguen. La Anna Tornès i en Josep Botifoll pleguen de regidors. Ens diuen que fa deu mesos que ho sabien i que han esperat al nou curs escolar per tirar-ho endavant. Per sorpresa nostre, tot i el temps que representa això, en el passat ple no van presentar la dimissió. Ho faran a mitjans d’octubre, el que vol dir fer el relleu al novembre, gairebé a finals d’any. No saben o no volen dir si hi haurà canvis en les regidories, qui agafarà les noves responsabilitats. El poble, de nou en suspens per les seves crisis internes. Ja hem perdut un any, un any i mig i ara anem per perdre el segon, però el més important pel govern és no fer soroll. Els hi han plegat la meitat dels regidors però tot va be, no passa res. Pleguen per qüestions de feina, però no poden dir les altres raons, les d’un govern de coalició que és incòmode per tots.

Senyors del tripartit passat per aigua. Ja està bé! Si no tenen ganes o capacitat de tirar endavant això,pleguin, no allarguin l’agonia del malalt. Vostès agafen cada dia més responsabilitats polítiques fora d’Arbúcies – ja tenim un president d’ERC de Girona d’Arbúcies!- però aquí això no rutlla. Qui dies passa, anys empeny, aquest és el seu lema, però Arbúcies comença a tenir problemes. I ja han cremat mitja legislatura, de les pitjors ens molts anys. Si us plau, reaccionin i abandonin. Altres amb més dignitat i valor han de fer la feina que a vostès els hi va grossa. Ja sabem que amb sous de 70.000 € l’any no n’hi de crisi, però els que estan a l’atur o no poden amb la hipoteca necessiten solucions, no només quedar bé a la foto.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

El més engoixant de tot, és que acabaran la legislatura i ens deixarant el poble encara més malmès del que està i amb un deute encara més gran, i tot per l'orgull de tirar endavant un pacte que des de el principi no s'aguanta per enlloc.Espero que aquesta circunstància faci recapacitar a la gent descontenta, i que d'aquí tres anys vagi a votar amb ganes de canvi i que no es quedi a casa pensant que no val la pena anar a votar argumentant que després els politics fan el que volen i pacten amb qui els sembla sense valorar el resultat electorals

Anònim ha dit...

Com una sola veu: http://arbuciesfutur.blogspot.com/

Connivència?

Anònim ha dit...

Amic anònim, el del 9 d'octubre, parles de connivència entre les oposicions. Et puc dir que no hi és, però si no ens fixessim amb les desgràcies d'aquest equip de govern i no les denunciessim, quina oposició seriem? De tota manera, et recomano que llegueixis atentament els dos escrits, sobre tot el d'Ia, que he redactat, i hi veuras força diferències. Estem d'acord en defensar Arbúcies, però ho fem cadascú des de les seves poscions. Ah, ni la data conicideix... Gràcies per opinar, cal que mantenim viva l'opinió del poble i que no la mati aquest govern de no participació ciutadana, tot i el que prediqui...Per quan els consells de mediambient, Joanet i pagesia que fa mesos que no treballen?

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Companyes i companys, CUPA, tot i fer un any i mig que porta noves tecnologies s'ha dignat fer un bloc d'opinió. Però el bloc de CUPA, com el dels socis d'ERC, pateix del mateix mal: Censura...Vaig enviar una opinió, i encara és hora que me la publiquin. I era ben tèbia. En fi, sort que volen fomentar la participació ciutadana! Només la que els felicita, és clar. De tota manera, només tenen un sol comentari des del 8 d'octubre. Veig que no desperta massa entusiasme, el seu 30 è aniversari o la seva gestió municipal! En fi, que hi farem...

David Merino i Parcet

Escrito a cuatro manos ha dit...

David,

A quin sant ens hem de pregar perque el dia que "Can Delfí" caigui a terra, no ens matí a cap vianant.

Ah! sóc un mal intecionat que només deu volguer erosionar, els governants d'Arbúcies ja fa 2 legislatures que tenen pensat fer-hi una biblioteca. O ja ho han oblidat?

Jordi@

Anònim ha dit...

Jordi, crec que sí, doncs CUPA no ho veu amb bons ulls - recorda el tema del parking que hi va a sota, pel qual varen votar en contra fa quatre anys - i crec que hi possaran terra a sobre uns anys més...i van...

David Merino i Parcet

Plataforma ha dit...

Visiteu-la i opineu:
http://plataforma-camprodon.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Per a qui li interessi, us passo aquests blogs del Teatre el Centre:

Blog del Centre: http://elcentru.blogspot.com
Secció Fotogràfica: http://sfotocentre.blogspot.com

Salut!
David Grau
Teatre el Centre