dimarts, 3 de març del 2009

RESPONSABILITAT, RESPONSABILITAT, RESPONSABILITAT

Ja veieu, amigues i amics, que la realitat corre molt més del que els polítics ens podem pensar. Ja tenim a sobre l'escenari que haviem pronosticat fa temps, però que no esperavem que fos realitat tan depressa. Heus aquí un govern en minoria, en precari, abans d'aprovar els pressupsotos i amb moltes "patates calentes" sobre la taula. CUPA ha estat vençuda per les seves divisions internes i ha deixat el vaixell mig enfonsat. I què passa ara? doncs el que toca - o el que tocaria - sempre amb els governants: responsabilitat i coherència. Responsabilitat per assumir que el govern que va intentar governar da vint messos ha fracassat i que cal donar pas a un altra opció. Una opció més àmplia i liderada per qui va ser el més votat en les últimes eleccions. I cal fer-ho ràpid? sí. Cal fer-ho de qualsevol manera? no. Cal que hi hagi diàleg i que hi hagi un acord en els grans temes, cal fer-ho sense pressa però sense pausa. Aquest gran acord l'hem de treballar ja, per què Arbúcies no pot estar ni un mes més com hem estat fins ara: en precari. Acabem amb la interinitat, fem els arranjaments que calguin aquests dies, però entrem cara l'abril amb un govern estable i ampli. Deixem a part les diferències, i recuperem el programes - Entesa, ERC, PSC i IA els tenen molt coincidents - i anem per feina. El poble no pot esperar.

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Demagògia, pura i dura!

Anònim ha dit...

David el teu altruisme em fa pensar amb la teoria ètica que considera el propi interès com a fi de l'acció moral

Anònim ha dit...

Aquests dies a través dels blocs i dels diaris hi ha declaracions que fan pensar i dir:

1r. La sortida de CUPA del govern no ha sigut per per divisions internes (vençuda, diu el Sr. Merino?). Durant aquesta legislatura no hi ha divisió. No confongui la democràcia interna del debat amb divisió. La darrera divisió va ser la que va acabar amb la sortida de Pere Garriga de CUPA perquè en contes d'ell com a cap de llista es preferia al Sr. Salmeron. És a dir no se sotmetia al paraigües d"iniciativa" amb el seu lideratge. I a més ara "ha de marcar distància" de CUPA perquè és conscient que l'ha votat molta gent que no era partidària de CUPA.

2n. D'acord que hi ha d'haver responsabilitat i maduresa. La sortida de CUPA ha estat meditada i s'ha intentat el que vosté diu, seguir UN PROGRAMA. Moltes vegades els conflictes dintre el govern eren, fins i tot, que amb punts programàtics coincidents, no hi havia accions coincidents i coordinades.


3r. El Sr. Pere Garriga ha fet unes declaracions als diaris que NO SóN CERTES. Diu que CUPA descarta la moció de censura. FA 2 ANYS VA SER ENTESA QUI VA DIR QUE CUPA NO ERA LA PRIMERA OPCIÓ, í es clar, no va aconseguir l'alcaldia. Ara que no digui que CUPA diu que no vol fer la moció perquè no prosperarà peruè CUPA diu el que no ha dit. No s'hi val a passar les culpes als altres Sr. GArriga. CUPA NO TÉ RES DECIDIT en aquest aspecte, llegeixi bé el butlletí. Si vostè fa interpretacions o creu que és això, digui-ho així, però no com una certesa del que CUPA no ha dit.
CUPA només vol ser fidel al poble, en base el programa i els principis, l'hagi elegit o no. Fa 20 mesos pensàvem que seria possible reconduir les coses.No ha estat així, no s'han acomplert les nostres espectatives. Sortim del govern. No estem "agafats" a cap cadira.

4. Insistim, els plantejaments de CUPA no sols tenen futur sinó que són necessaris. I ho diem ara, lluny de les eleccions.

5. També volem fer notar que CUPA ha fet un trencament respectuós i civilitzat. Hem intentat associar-nos amb adversaris polítics i no hem aconseguit acabar la legislatura. Acceptem la nostra responsabilitat, per això hem fet un butlletí de "resposta" (responsable és donar resposta, no desentendre's)

5. No estem fent demagògia. CUPA exposa arguments, fonamentats i comprovables. Una visió minoritària en aquests moments? Potser sí. Però amb futur, d'una manera o altra, però treballant pel poble.

Anònim ha dit...

Vull felicitar al amic cuperu. Com ja s'ha dit, soc asidu als blocs, però poques vegades he trobat un interlocutor que, amb correcció - que a vegades falta als blocs - tingui un discurs tan raonad, ponderat i carregat d'arguments. Noi o noia no si qui ets, però et felicito, per que malauradament no es habitual trobar algu que defensi els seus arguments de manera tan acurada i seriosa. M'agradaria poder seguir comptant amb la teva participació. Grácies.

I acabades les floretes, justes i necessaries, voldria comentar alguna de les teves paraules: la més important, la de la moció de censura. Està oberta CUPA a sumar-hi, crec sincerament que no, com possiblement tampoc estigui disposada Entesa a fer-la amb CUPA. No son qüestions només ideològiques, suspito, i crec que són díficils, per no dir impossibles de superar. Però segueixo pensant que cal parlar i parlar i arribar a algun lloc que superi aquest punt on Arbúcies no havia estat mai: un govern en minoria en una època de crisi.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Als dos anònims del 3-3-2009 de les 18:52 i el de les 20:10, no els hi vull dedicar tan temps ni barrejar-los amb el comentari al que ha dit l'amic cuperu. Els de les 18:52 no se si es refereix al que dic o a la situació. Intueixo que m'ho diu a mi, i si és així només dir-li que com no parlem estem ben fotuts. I penso que podem entendre'ns, si ho fem parant l'orella i pensant el que diem i escoltem. No tots fan al mateix, només llegint!Ara potser ell té la solució, no ho sé.
Al de les 8 i 10, només recordar-li el valor i el us recte de les paraules contradicció i tautologia; contradicció per que l'altruisme i el propi interes son sempre contraris. és clar que deu ser en to irònic, però com que mnquen les figures retòriques que cal que hi hagin per destacar-la, doncs no ho sabem. També li cal acabar de estudiar que és l'acció moral: moral és norma de conducta i això sempre és el propi interès,que a vegades pot ser també comú, d'aquí la tautolgia i l'absurd de la dita. Era més fàcil i entenedor dir que soc un penques o un aprofitat o que només busco el meu interès per sobre dels dels altres o coses així. Per parlar de filosofia s'ha de saber què és diu minimament. creu-me t'ho diu un que en sap una "miqueta" (ironia).

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

si senyor David, els ERC haurien de reconèixer el seu fracas, i cedir d'una vegada per totes.Roger gràcies per tot però adeu, Pere Garriga alcalde i david a l'equip de govern.
PSC o reacciones o les properes eleccions us quedereu sense rés.

Anònim ha dit...

això és el que pasarà properes eleccions i no és fa un canvi de rum:
Entesa 7
Erc 2
Cupa 1
IA 1
Psc 0
Ciu 1

el canvi de rum crec que seria:

unir-se ara: ERC+ENTESA+PSC+IA farien 11 dels 13, i donarieu unio en temps dolent com els d'ara

david merino i parcet ha dit...

Gràcies, companyes o companys, per la vostra aportació i el vostre suport. És hora de sumar, i cal un acord ampli per afrontar aquests difcils moments - us ho diu un aturat, experiència que no havia tingut mai -. Tots per Arbúcies, sumant, farem front a la crisi. Hi ha suficient qualitat humana i política per treballar molt i be per sortir-nos-en. A veure si sabem estar a l'alçada.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

A l'últim anònim.

Això és el que passaria si Entesa hi posa els c... i fa el que cal fer ara. Però si no ho fa es quedarà amb els 5, i no els 7 com pensa, i prou. A Entesa se li veu massa el llautó, és més còmode estar a l'oposició. Massa feina estar a govern!

Anònim ha dit...

no fa falta que l'Entesa posi els c.... sobre la taula, nomes fa falta que el Sr. Zamorano digui que deixa l'alcaldia durant els propers dos anys amb mans de l'Entesa. Perque aixó es la unica cosa que pot fer que aquestes converses fructifiquin. Entesa no pot entrar al gobern si no es amb aquesta condició.

Anònim ha dit...

La tàctica de dir que entesa no vol governar. A quedat sobradament demostrat que entesa vol governar. Que son (Erc , senyor $amorano vice de la dipu i sr Carrapiço president d'erc giron i rafà gines secretari genral del psc a Arbúcies) que no volen deixar entrar a entesa.
A les pròximes quin candidat tindrà erc? No podrà presentar al Sr Carrapiço ja que quedar-se amb dos regidors o 3 en els millors dels casos seria una taca a l'expedient del president del partit a girona. En $ ja ha dit públicament que no es tornarà a presentar.

per tant:
EPM 8
ERC 2
Cupa 1-2
Ia 1
Ciu 0-1
PSC MAI MES CAP REGIDOR DEL PSC-PSOE TREPITJARÀ L'AJUNTAMENT:

Anònim ha dit...

Jo en canvi pronostico:

EPM-CiU 7
ERC 3
PSC 2
Cupa 1
Ia 0

Anònim ha dit...

L'ùltim anònim quin motiu ta fa adjudicar 2 regidors al PSC? Si la seva gestiò està sigent nefasta per Arbúcies?. Un i encara.

Anònim ha dit...

Tantes prediccions m'agraden, si més no, et distreuen i de tant en tant va bé.

El meu pronóstis es:

Si ENTESA no treu majoria absoluta, el tripartit d'ERC PSC i CUPA tornen.

Algú hem dirà, que me vegut l'enteniment, però crec ERC no voldrà deixar l'Alcaldia per res del món, igual que ara, i CUPA no vol veure ni en pintura a en Garriga Alcalde, i el PSC, tornarà a fer Alcalde a ERC.

david merno i parcet ha dit...

a l'anonim del 13 d'abril no l'entenc. que vol dir EPM-CiU? No és més ERC-CiU, amb en Faixedes, Queralt, Botifoll, etc? M'agradaria que m'aclaris això i els dos dos regidors del PSC - mínim 400 vots, el doble dels obtinguts a les últimes eleccions. Gràcies i a veur si m'ho expliques.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Sí David, t'ho aclareixo. És molt fàcil.

ÉS qüestió de pragmatisme polític. Mira la notícia http://www.avui.cat/article/mon_politica/58615/cdc/exhibeix/una/enquesta/anuncia/la/fi/tripartit.html

si és certa aquesta hipòtesi només cal imaginar què li interessa a l'EPA per fer alguna de les moltes coses que han promès.

david merino i parcet ha dit...

Amic anònim del 17 d'abril, ho veig molt rebuscat. En tot cas, també ERC podria plantejar el mateix, doncs seria possible un govern CiU-ERC, segons la seva enquesta, e, inclús, un govern PSC-CiU o CiU-PP. No ho sé. En tot cas, per altra banda, veus a un PSC doblant vots, amb el govern tan subaltern que està fent ara, totalment supeditat i sota ERC i amb un canvi de regidor? Jo crec que pot patir un efecte AIPA, i baixar, 50-100 vots, i quedar amb un regidor...o cap.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

David, quin prnonòstic fas tú?. ens faria gràcia saber com veus que cadarà tot al panorama a les eleccions d'aqui 2 anys.

david merino i parcet ha dit...

No ho se, veig grans canvis i tinc algunes incognites. La primera, CiU; amb una llista forta i amb el govern -probable- de la Generalitat, pot recuperar el regidor i fer-ne, fins i tot, un segon. A costa, crec d'un d'ERC.ERC, en aquest cas, dos o tres. el PSC, un o cap. IA, un o dos, i Entesa, una forquilla entre sis i vuit, però amb molta probabilitat, set. CUPA, un pels pèls. Tot dependrà del final de legislatura, que, si es fa alguna cosa, donada la poca memòria que tenim tots abans d'unes eleccions, pot fer que la forquilla balli amunt o avall. De totes maneres, veig molt dificil la reedició del tripartit. totes les altres alternatives son possibles.

David Merino i Parcet

francmirador ha dit...

Depèn molt dels caps de llista que hi hagi i de com plantegin el programa davant del grup d'en Pere.

david merino i parcet ha dit...

Amic francmirador, està clar que el breu escrutini no es pas exhaustiu: hi han molts factors a tenir en compte, i aquests que esmentes són essencials. però fixa't amb un tema; ERC canviarà de cap de llista i cec que aquí tenen un punt molt complex per cobrir. Els altres, semblen més abocats a la continuitat, encara que sigui de retruc com la dels PSCes. CUPA crec que repetirà, igual que Entesa. Així que aquest factor personal torna a donar incertesa als mateixos punts: ERC i CiU. Ja veurem que passa.


DAvid Merino i Parcet

Anònim ha dit...

i vos David podrem tornar a votar ia amb David Merino al cap de cartell???

O considera que ja toca descansar? I no es vol arriscar a perdre l'únic regidor, i s'estimen mes plegar.

david merino i parcet ha dit...

Ia té la seva gent i el seu espai polític. Perdre el regidor no ens preocupa. Altres vegades també ha fluctuat el recolzament a la nostra opció. de tota manera, en l'escenari polític actual veig més aprop el segon que perdre el primer. Però no ens treu la són cap d'aquestes opcions. IA ha demostrat, en tota aquests mesos de misèria política a Arbúcies, que som una força seriosa i responsable. Ens han intentat escanyar de manera indirecta, ofegant-nos sense recusros ni espais d'expresió, però hem aguantat amb dignitat, treball, propostes i marcatge polític. Seguirem endevant, fins restablir la justícia política aquest poble. Crec que ningú en pot retereure res. Reivindiquem la política amb majúscules i no ens rendirem. Ja descansarem quan siguem morts.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Sr. Merino

Espero que vosté tingui memoria i s'estimi una mica el poble, durant aquest últims dos anys, vosté a vist com ERC, PSC, i fins fa poc CUPA, han deixat la notra vila, David fins ara tú també criticaves la gestió que estaven fent, t'han dit de tot i t'han deixat de banda perque no t'han necessitat, ara que tenen els collons per corbata i és l'hora de fer sortir l'Alcalde que tenim de la cadira que no li toca, si us plau, no li votí a favor el pressupostos.

Merino, aquesta colla tant insultat, tant menyspreuat, han passat de tu, i ara venent a oferir-te regals perque s'han quedat sols !!!

Vota NO, i sigues en merino que tots coneixem, has obtingut 280 vots, jo un d'ells, espero que no amb fallis David.

Si ENTESA vota NO, IA vota NO, CUPA vota abstenció i ells voten si, la cosa queda amb 6 vots negatius i 5 positius, llavors serà l'inici del seu final, podràs pactar amb el nou alcalde i portaràs les regidories que t'agradan i les obtindràs amb el cap vent alt.

David , tingues memoria del que t'han fet i no amb fallis.
vota NO.

josep ha dit...

jo també penso que en david hauria de votar NO, per una petita raò,
només s'ha pensar com l'ha criticat pels carrers, tot era culpa d'en David ens deia en Zamorano,

quins coll....

Anònim ha dit...

David:
Ara es el moment de demostrar la teva responsabilitat, espero que votis NO als presupostos i els deixis amb el cul en laire. Pensa que si votes afirmativament els hi dunaras maniga ampla per fer el que vulgin durant els dos propers anys.
Tú personalment no se que entreuras ni m'importa, pro tinges present que puliticament a nivell de pople estaras acabat.
Totes les esplicacions que dongis dingu se les creaura, espero que sigis valent i actuis en consecuencia i sobretot amb RESPONSABILITAT.

joan ha dit...

caram si que està animat aquest blog.
David jo també crec que ara és el moment de tornar-lis totes les putades que t'han fet.
Sigues valent i digues que NO a dos anys més aixi.

A. Rodriguez ha dit...

l'anonim del 19 de maig oblida que en David va estar quatre anys al govern i que per tant alguna culpa en tindra del mal govern i l'estat del poble que tan crtica ...
per altre part estic estranyada que ara es parli de si s'ha de votar si o no al pressupost .. que es que hi ha converses? en aquest cas en David fara el que li calgui segons el que li ofereixin .. com ha fet sempre no?

david merino i parcet ha dit...

A la sra. A. Rodriguez, dir-li, un hom no es perfecte, però resulta clar que els seus comentaris de clara mala fe mereixen ser puntualitzats. En el govern hi vaig estar, i reiterant que AIPA va fer diverses coses malament, crec també que alguna cosa varem fer be. La principal de errònea, crec jo, va ser que varem ser cridats a fer un canvi, a intentar resoldre el bagatge dolent de CUPA - que té a més, sempre ho he dit i ho diré, un bagatge també molt important positiu - en un temps que va quedar curt. Ens van faltar, crec, dos o tres anys més per poder girar el mitjó. I vet aquí que, per necessitats aritmètiques, ERC torna a pactar amb CUPA i redreça part del camí endegat. Per això es criticable, en primera instància, aquest govern mal nascut. Desprès, les hm criticat per altres misèries obvies que fins i tot la parcial sra. Rodriguez veurà sens dubte: han plegat 5 de set regidors, l'alcalde no hi es mai, cap de les grans obres ni tans sols s'han començat, el poble està cada dia més deixat, han provocat molts porblemes amb la ciutadania, etc, etc, etc. Per acabar, la conya més gran: s'han quedat en minoria per què ni entre ells van poder treballar ni complir els seus compromisos previs "tan d'esquerres".
El que ni l'acepto a vosté ni a ningú son les insinuacions que em vendré al millor preu o com diu la sra. Rodriguez, "en David fara el que li calgui segons el que li ofereixin .. com ha fet sempre no?". Un hom pot ser maldestre o directament "burru" però la meva honestedat vull que quedi molt clara. He treballat 18 anys com a regidor per aquest poble amb moltes amargures i molt poques satisfaccions, i ho seguirè fent, espero, més anys, però no li tolero a ningú aquestes pobres, tristes i brutes insinuacions de que em venc per benficis personals o d'altra caire. Amb la política, personalment, hi he perdut molt més del que he guanyat, des un accident de cotxe fins a moltes humiliacions i injustes desqüalificacions. Tot ho agunto, equivocat o no, per què m'estimo aquest poble, però per damunt de tot hi ha el meu honor, que no venc a ningú per res.
Ah, per cert,del tema del pressupost, farem el que sigui millor pel poble, segons la nostra humil perspectiva.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

hola David,
soc un ex votan de cupa i dic "ex" perque vaig votar cupa a les derreres eleccions, pro crec que amb vaig equivocar. No entedre mai el pacte amb erc i psoe.
Dit aixó, crec que et mereixes tots els meus respectes David, avui he llegit un article en el Diari de Girona que diu que el Sr.Zamorano i el Sr.Ronda provaren de comprarte despres de quedarse sols al gobern d'Arbucies.
La teva negativa David, es la resposta mes encertada.
felicitats, no se si et presentaras a les properes eleccions ni si jo et votare pro crec que politics com tú es el que ens fan mes falta en aquets moments.
anims, i no fagis cas de comentaris com els de la Sra.A.Rodriguez, cauen per el seu propi pes.

david merino i parcet ha dit...

gràcies, company, en aquests moments dificils - tan politicament com personal - paraules d'ànim com les teves s'agraïexen. i respecte a l'oferiment que em vam fer, només vaig actuar amb coherència. Com ho farem amb el tema dels pressupostos.

Gràcies de nou

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

David. Felicitats. Continua aixis no deixis que aquesta colla ta trepitjin més. tu fort amb ells.