diumenge, 28 d’octubre del 2007

ARBÚCIES O EL POBLE AMB UN GOVERN QUE GAIRABÉ NINGÚ VOL

Es parla molt de referèndums, de consultes populars, de democràcia participativa. Doncs des d’IA en proposem un. Ja sabem que no es farà, més que res per incomoditat del nostre governants, però seria bo poder referendar a les urnes el pacte que ara tenim a Arbúcies. Creiem que la majoria de votants d’ERC, amb molts ex convergents, votarien en contra de tornar a tenir CUPA al govern, i més desprès de quatre anys passats plens d’insults, denúncies, pamflets, còmics i molta mútua desqualificació. De CUPA, el mateix, tot i que la desesperació per tornar a manar ha pesat massa. I del PSC, que dir, amb dimissions, divisions internes i molts militants que diuen que ells no van votar a favor o que ho varen fer a contracor, doncs no volien a ERC ni en pintura i alguns estaven farts de CUPA el seu moment. El vot del guanyadors de les eleccions, i el nostre, l’IA – ull, perdedors, però amb la DIGNITAT intacte, no com altres – seria clarament en contra d’aquest acord. Crec que seria bo començar a plantejar reptes com aquest, que repararia la fe en la democràcia i faria que molta gent tornés a votar. Però mesures com aquesta els partits tan d’esquerres i participatius que ara manen a l’Ajuntament no en volen ni sentir a parlar, doncs pesen més les decisions de les seus centrals dels seus partits.
I de l’acció de govern? Per IA, és una bomba de rellotgeria: en 120 dies de govern ja han afrontat una crisi i les contradiccions i desmemòries surten per tot arreu, tot i que les tapen com poden. Però de tot el bagatge, el més greu és del ERC: sembla disposada a llençar tota la tasca de quatre anys – cal dir-ho, a mig fer – per seguir manant amb qui sigui. Esperem que d’aquí quatre anys no ens facin el mateix. Per què mentrestant, el poble està més brut, menys segur, més trist, més abandonat que mai. I un altra canvi de timó no els resistiríem.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que t'has equivocat de titular enlloc de dir Arbúcies deus voler dir Amer. Tens més influència de la que tots plegats ens pensàvem:

ERC trenca un possible acord de govern amb CiU perquè no vol cedir l´alcaldia

Anònim ha dit...

És un paral.lelisme sens dubte interessant; com ser alcalde amb tres regidors d'onze desprès d'haver cremat per prepotència al teu soci independent. Del qui sí soc amic i company és d'en Joan Güell, el cap dels Independents per Amer. N'estava fins la barretina dels d'ERC. És veu que a tot arreu fan igual.
David Merino i Parcet