dijous, 26 de febrer del 2009

Sr. Zamorano: CUPA o Arbúcies?


Ara fa uns mesos, el novembre passat, IA (Independents per Arbúcies) vàrem fer una pregunta al ple al voltant d’un paper que CUPA va tirar al poble sobre “les dificultats amb que es troba CUPA per poder treballar en equip” i poder fer una gestió municipal eficaç. En aquell ple, cap dels partits al govern va badar boca, ni va voler donar cap explicació i ni tan sols van donar importància a “legítimes discrepàncies entre partits”, traient ferro a tot plegat. IA va recalcar, ara fa tres mesos, que hi havia mar de fons, que hi havia problemes, i que temes com el de la policia local o la recaptació de les multes no eren temes insignificants, com va afirmar ERC en boca de l’alcalde i el regidor de governació, si no problemes de fons i discrepàncies de gruix, de les que fan impossible governar junts.
Avui, febrer del 2009, un nou “paper” de CUPA dona la raó a IA i la treu a l’equip de govern. Llegim, estorats, que CUPA ens diu que han governat vint mesos – de fet, semblen pel poble gairebé vint anys – sense Pla de Govern per què els hi van rebutjar o ignorar...vint-i-dos punts! Per CUPA “irrenunciables”, com, per exemple, el “poc important” punt del nou cos de policia i molts altres temes ja coneguts i que no repetirem aquí. En tot cas, un document duríssim, quasi un ultimàtum i que ve a confirmar, una vegada més, el que IA ja va dir: aquest pacte traeix al mateixos que el va firmar; traeix els seus programes, les seves coherències, les seves línies de treball definides en els seus programes. Al final, ha petat tot. CUPA ha tingut, i cal dir-ho, un atac de coherència. Farta d’empassar-se gripaus de les seves contradiccions, segurament devorada per les seves lluites i divisions internes, ha recuperat la dignitat del passat i ha denunciat allò que estava cantat: maneres de fer i programes irreconciliables.
Ara, el problema d’aquest govern no és CUPA, que ha fet, encara que tard, el que tenia que fer, dir PROU! Ara, la pilota està al terrat del senyor alcalde, a la banda d’ERC i del PSC. Sí, per què encara que inevitables, les paraules de CUPA són molt dures i només un inconfessable afany de conservar el poder –potser per no trair, de nou, a les seus centrals dels seus grans partits i els seus acords secrets – pot justificar el que ara toca: governar sense CUPA, fer-los fora del govern. No sé si el Sr. Zamorano ho farà o serà CUPA qui marxarà, però l’alternativa és clara: o Arbúcies o un govern culpable, amb un silenci covard i lligat a pactes supramunicipals. Si el Sr. Zamorano s’empassa les paraules de CUPA, i no fa res – i de moment és el que fa – ha de dimitir, per què demostrarà ser indigne del càrrec, presoner de promeses fetes fora d’Arbúcies. I si fa el que ha de fer, ha de fer-los fora del govern, per què, com pot govern amb gent que el titlla de”presidencialista”, “prepotent” i “ desconsiderat” amb les opinions de CUPA, i ”amb poques ganes de treballar en equip per arribar a acords consensuats”?.
Sr. Zamorano: triï, o CUPA o Arbúcies.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

sempre Arbúcies

Anònim ha dit...

Doncs sembla que no; amic anònim, sembla que ha estat CUPA qui ha triat per ERC. Tot i així, encara hi ha temps de refer el que aquest pacte ha destrossat. Seny, i tornem a començar, que cal recuperar aquests vint messos gairabé perduts. Totes i tots el d'IA estarem esperant, amb obertura de mires, i oblidant el dur passat. Tot per Arbúcies.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

CUPA ja va triar el poble d'Arbúcies fa molts anys i, encara que costi d'entendre a alguns, ha estat fidel a uns principis transparents, no amagats. Des del govern, des de l'oposició, des de la coalició, i ara deixant el govern. També ho hem fet per Arbúcies. Perquè no podíem ser cómplices de tants despropòsits. Vostè Sr. Merino va dir que que durant 4 anys els va patir i va aguantar i callar. Nosaltres ho vam fer amb desconeixement del que era governar amb el Sr Zamorano i fer-hi pactes. Ara ho hem après. En canvi Vostè sí ho sap. Si l'obertura de mires és poder tornar-hi entrar potser no entrarà en cap contradicció si el que vol és la cadira que CUPA deixa lliure. La cadira pel poder, pel prestigi, ...no ens digui però que per Arbúcies. Allò de tot per Arbúcies ens recorda un lema que hi havia abans a les casernes (i més sabent la seva afecció per les accions policials). Respectem la seva manera de pensar, però l'hem de revelar.
Tampoc han estat 20 mesos perduts. CUPA ha treballat. Potser no en la línea que vosté voldría. Però ha treballat. En les seves regidories i en les comissions de govern. El final no ha sigut el desitjat. Però volem continuar servint el POBLE D'ARBÚCIES(la gent, els sectors econòmics, els treballadors, les iniciatives, la cooperació, els interessos populars,...). La democràcia no és només anar a votar cada 4 anys i que ens deixin fer. Escoltar el poble a mitja legislatura, veure de manera realista com funcionen les coses,... adoptar decisions meditades, difícils, consultadas, decidides col·lectivament,... és una tasca complicada.
Des de les regidories de l'oposició podem seguir donant suport a projectes que estiguin en la línia del nostre programa i intervenir en decisions amb les nostres aportacions.
Visca Arbúcies

Anònim ha dit...

amic cuperu, jo podrè ser molts coses,des de un "sentor de la dreta" a un "enganxat al mandatu", o coses similars o pitjors, però de la mateixa manera que no he dubtat mai de l'honestadat de CUPA - que estiguin equivocats i desfasats en moltes coses no vol dir que no siguin honrats, que per mi ho són i molt - aspiro, encara que potser inocentment, que es pensi el mateix de mi. Miri, dels "càrrecs" quevoste diu que "ambiciono" n'he tret perdre dos feines excel.lentsi un accident que una mica més i no em deixa tornar a caminar...per podr conciliar una reunió política a Santa Coloma de Farners - sense dinar - amb la feina que he seguit fent durant els anys de "mandatu". Sí, per què sempre he "conciliat" la feina amb la política, no soc empresari, com alguns cuperus, i la política no m'ha pogut "retirar" mai. Així que li admeto totes les cítiques sobre els meus errors polítics - que segur que són molts - però li recalco que a mi, com a vosté, només em mou el be comú, vist a la meva manera, és clar. Ara, si em pregunta que fer ara, la nostra opinió es que els que ho han enmerdat - entr ells vostés, en part...recorda el tema de les antenes, per exemple? - que ho arreglin. si no, potser s'ho tindran que fer en minoria. I per últim, jo, com vosté, crec amb l'avaluació contínua dels polítics i puc dir amb orgull que soc del polítics que més consell participatius ha fet en el temps que ha governat: 14 consells de Joanet, 10 de pagesia i 9 de trànsit. Crec que aquest govern no pot dir,ni de bon tros, el mateix.
Rebi una salutació pel seu valor i per la seva diginitat en la difícil decisió que han pres. Els honora i puc dir, sense vergonya, que els han tingut més ben posats que jo quan estava a AIPA. Salutacions i Visca Arbúcies!

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Igual que Espanya, igual com Catalunya, Arbúcies ha sigut embarronat per la bruticia política que juga el PSOE.

El més trist ha sigut que per revenges CUPA en lloc de triar estar a l'oposició d'entrada, preferís que no governés en Pere Garriga a canvi de sumar amb el diable, encarnat en el PSOE.

Espero i dessitjo de tot cor que la gent que avui formen el PSOE d'Arbúcies no aconsegueixin democraticament cap més regidor, d'una manera perpètua. O el PSC-PSOE es renova o acabaran contaminant fins i tot l'aigua de la bassa de la farga.

No sentiu fa´rum de sutge?

Anònim ha dit...

Mireu
http://sa-palomera.blogspot.com/2007/08/pere-garriga-un-vividor-de-la-poltica.html


Pere Garriga, un vividor de la política

Aquest regidor de l’entesa de progrés d’Arbúcies (marca blanca d’IC) és tot un cas, home de confiança i regidor durant molts anys de l’ex alcalde de Arbúcies per la CUPA i militant d’Esquerra Jaume Soler, a qui va portar a perdre les eleccions municipals a la passada legislatura.

La victòria d’Esquerra en les anteriors eleccions municipals va ser insuportable per Pere Garriga qui ja no va poder amagar més la seva vinculació a IC. Va ser nomenat càrrec de confiança per aquest partit a la Diputació de Girona, fins es va poder col·locar a la direcció d’una empresa pública depenent de la Conselleria de Medi Ambient que presideix el seu partit. No va tenir cap escrúpol per deixar tirats als seus companys de la CUPA.

En aquesta legislatura ha estat nomenat Conseller delegat i director general de l’empresa pública Forestal Catalana, SA, depenent de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge.

I des d’aquesta situació de privilegi i no havent paït la derrota electoral del seu partit a Arbúcies, ha començat un altre cop a maquinar per dificultat l’alcaldia de l’alcalde republicà d’Arbúcies Roger Zamorano.

Segons pública avui el Diari de Girona, Pere Garriga ha demanat a l’alcalde d’Arbúcies que cedeixi dues àrees, ja que considera que no ho podrà compaginar amb la seva elecció com a Diputat a la Diputació de Girona.

El que no diu “el crak” de la política del Montseny, és que ell pensava compaginar la suculenta direcció de l’empresa pública amb l’alcaldia que per sort va perdre.

Anònim ha dit...

amic anònim, no ho trobes de mal gust? A vegades, al Sr. Puig li "patinen les neurones". No crec que sigui ni significatiu ni procedent, la veritat. És desqualifica per si sol, penso.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Sr. Merino

Espero que vosté tingui memoria i s'estimi una mica el poble, durant aquest últims dos anys, vosté a vist com ERC, PSC, i fins fa poc CUPA, han deixat la notra vila, David fins ara tú també criticaves la gestió que estaven fent, t'han dit de tot i t'han deixat de banda perque no t'han necessitat, ara que tenen els collons per corbata i és l'hora de fer sortir l'Alcalde que tenim de la cadira que no li toca, si us plau, no li votí a favor el pressupostos.

Merino, aquesta colla tant insultat, tant menyspreuat, han passat de tu, i ara venent a oferir-te regals perque s'han quedat sols !!!

Vota NO, i sigues en merino que tots coneixem, has obtingut 280 vots, jo un d'ells, espero que no amb fallis David.

Si ENTESA vota NO, IA vota NO, CUPA vota abstenció i ells voten si, la cosa queda amb 6 vots negatius i 5 positius, llavors serà l'inici del seu final, podràs pactar amb el nou alcalde i portaràs les regidories que t'agradan i les obtindràs amb el cap vent alt.

David , tingues memoria del que t'han fet i no amb fallis.
vota NO.