dijous, 20 de setembre del 2007

Sous, política i ERC

Mals temps per la política al nostre país. Fallen els trens de rodalies, talls de llum inacabables, carreteres perilloses i a vessar, pactes estranys que arraconen a qui guanya...Cau la confiança amb els nostres dirigents. Creix l’abstenció. Dir política es anomenar al dimoni. Però és justa aquesta impressió? Crec obertament que no, tot i que hi ha molt comportament dels polítics que desgraciadament dona la raó a aquesta veu tan estesa. L’excepció no pot ser norma, cal girar la vista i tornar a la democràcia real, aquella que ens fa ciutadans amb drets i no només amb vot cada quatre anys. Rellançar la participació ciutadana, enfortir radicalment l’essència de la democràcia és possible i és possible regenerar aquest nostre món tan egòlatra i consumista.
Per qüestions de feina, he voltat molt, tan a l’estat com per l’Europa més propera. I estic veient quelcom arreu que a Catalunya cada vegada es veu menys. Tan de la gent com dels polítics. A altres llocs van per feina. S’han espavilat. Aquí pentinem al gat i ens mirem el melic. Plorem molt, molt, alguns culpem a Madrid, a Espanya, d’altres diuen que ens perdem en “estèrils debats identitaris”. I mentrestant, el país, sense nord i xino-xano. No hi ha recerca – pitjor que a Espanya – l’educació, pèssima, la innovació, importada de Alemanya, Japó o Estats Units. Els boscos, abandonats de fa anys, les energies renovables, parades per futeses com “els impactes paisatgístics”. N’hi ha que diuen que la solució és la independència. Potser sí. Però, en tot cas, si ha de venir del partit que ara la “defensa” a la Generalitat, estem perduts: si depenen de les maneres de fer d’ERC, no anem bé.
Sí, per què aquesta formació està començant a fer tal cúmul de decisions errades, que no pot ajudar a aquest país si no rectifica. Fa, per mi, mala política i fa més mal que be al patriotisme positiu que necessita ara Catalunya. De fet, que lluny de la política de l’avi Macià! Diuen que són d’esquerres, però estan tan amunt en les seves torres de marfil que ja no saben ni saludar a la gent; quina diferencia amb en Pujol o en Maragall! Ho saben tot, són mestres en prepotència. No recorden temps més humils de reunions a un bar de Santa Coloma de Farners (Oi, sr. Puigcercós?) o les lluites populars de la Crida. Un exemple d’aquest pacte amb Mefistòfil és l’últim espectacle a la Diputació. Un president, el Sr. Vilert, ben estimat pels amics de Teatre de Guerrilla, que com a primera mesura ha tingut la brillant idea de apujar-se el sou un “humil” 42,8 %, fins costar-nos a tots 98.000 € l’any, 9.000 més que el que guanya el Sr. Zapatero, o 40.000 més del que guanya el president de la Diputació de Sevilla, per exemple. I no ho ha fet sol. Els vicepresidents, en dedicació exclusiva, entre els que hi ha l’alcalde d’Arbúcies, el sr. Zamorano, se l’han pujat un trist 26,5 % sobre el que ja cobraven la legislatura anterior. Ens costaran uns 70.000 € l’any. Però a més s’ engreixat la maquinària de tots el partits amb nous càrrecs de confiança, nous assessors i més auxiliars. És a dir, han augmentat en total les retribucions dels sous en uns 1.036.000 €, 4.144.000 € tota la legislatura, uns 800.000.000 de pessetes, diners suficients per cobrir el pressupost d’un bon nombre de pobles petits de Girona, per exemple, o per fer moltes coses per les nostres viles i ciutats...
El Sr. Vilert ens alegrà el dia quan anuncià que segurament seria la última diputació, que aviat tindríem les vegueries que tots volem. Mentrestant tindrem alcaldes, com el sr. Zamorano, que cobraran dedicació exclusiva – que vol dir que no fas res més que dedicar-te a la diputació i als 23 ens on la representa – i tenen que gestionar, alhora, dos regidories al seu poble – Urbanisme i Medi ambient – d’enorme volum de feina i ser també el nostre alcalde. Per on afluixarà quan, inevitablement, no pugui arribar a tot arreu? Patirà pagesia, o les entrevistes amb els veïns que ara ja triguen un mes a donar-se o què deixarà de fer-se al poble?
No volem aquest model, ni amb vegueries, ni amb res. No volem polítics que s’apugen el sou un 42’8 % i que es diuen d’esquerra quan els treballadors cobrem el mateix que fa tres anys i quan el salari mínim interprofessional no dona ni per menjar quinze dies o mentre avis amb dependència no poden ser atesos domiciliàrament per falta de pressupostos. Aquest diuen ser d’esquerra, que cobren molt més del necessari, del moralment acceptable, com si fossin directius de multinacionals. El president de la diputació de Barcelona cobra 230.000 euros a l’any, entre la Diputació i ser l’Alcalde d’Hospitalet de Llobrergat. I diu ser d’esquerres, del PSOE-PSC. És el que cobra més d’Espanya. El quart és el senyor Vilert, empatat amb el president de Lleida, també d’ERC.
No volem polítics ni política aliena al món on vivim. Volem el que fan milers de polítics anònims, propers a la gent, que es sacrifiquen pels seus pobles cobrant sous justos, en el doble sentit de la paraula. Si som independents i qui mana és un superb, els hi regalo la independència. La democràcia comença als Ajuntaments, donem-los-hi, donem-nos recursos, mitjans i força. La gent vol eficàcia, eficiència, humilitat, vocació i proximitat. Vol política de debò, places d’infants suficients, energies netes, qualitat de vida, seguretat, educació, turisme de qualitat, recolzament al que vol ser emprenedor. La resta és futesa. Com la d’aquesta ERC que patim ara. Esperem que el seny torni, i que tot canviï. Pel be de Catalunya. I el de tots.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb aquesta "chapussa de blog" renuncia a fer-lo. Quina enquesta més patètica (unes opcions molt independents i gens tendencioses).

Escrito a cuatro manos ha dit...

Molt bones,

Perquè creus que ERC d'Arbúcies durant les darreres negociacions no ha volgut contar amb el vostre suport?

Jordi@

Anònim ha dit...

A anònim, tot millorarà amb el temps. Ara,abans no arribem al nivell de "xapussa" de l'actual equip de govern, tenim camp per correr...
David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

A Jordi@, és una qüestió que hores d'ara no en sabem la resposta. Crec que potser varem ser un soci incòmode, o potser en Roger ens va "castigar" per parlar amb Entesa. No ho sé, però, ben mirat, ha estat una sort. Hi ha masses coses estranyes en aquest pacte per ser-hi. Tot i el greu que ens sap deixar coses a mitges, l'opció més honesta és estar fora. I amb això dic que ara per ara, seria del tot impossible governar amb ERC. no son de fiar, i crec que els seus actuals socis ho tastaran ben aviat.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

bnes david personalment quant temps de vida dones al pacte?? Creus que acabaran tota la legislatura.

Arbucienc

Anònim ha dit...

Arbucienc, gràcies per escriu-re. Respecte al que preguentes, penso que si depèn d'ERC, nou messos; si depen de CUPA, un any com a molt. Tot i així, també és possible que la desesparació d'uns per manar i dels altres per no perdre punts davant el partit, els faci aguantar més temps. Però, si és així, seran com regnes de Taifas: cadascú pel seu costat. Tot i que crec que és l'opció menys probable, donades les grans diferencies entre aquests grups. De tota manera, la clau definitiva és si s'impossa l'afany de poder sobre les seves respectives naturaleses. Ja ho veurem.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Si fem cas a tot el que diu "l'oracle" d'aquest bloc és que tenim personificada la màxima "centralitat" i estadista d'Arbúcies. Només per això, m'estranya que no podés predir el seu minsu resultat electoral.

Anònim ha dit...

A anònim, que és "l'animador" del bloc, dir-li que sí, que com a profeta soc un desastre. Però ja ho diuen que a vegades és sap més per vell que per savi. Tot i això, no crec que ningú comptes amb la victòria de l'Entesa, ni la baixada de CUPA (també una bona castanya, varen perdre 436 vots) ni la desaparació de CiU, no res de res. Aquest poble, sempre, sempre, sempre ha aconseguit sorprendre'm. Som i serem l'hostia, ja ho veus.
De tota manera, d'estadista res, que no he sortit de la comarca. I centralitat, doncs sí, per què políticament sóc, ara per ara, el que més aprop del centre està dins l'Ajuntament. Pensa, però, que a les catalanes 1.000 persones voten CiU...Ja som especials, ja...

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

quantes persones ha enxufat CUPA a l'ajuntament com a tècnics, el que portem de legislatura?

Anònim ha dit...

Que jo sapiga, dues, però quan ho tingui confirmat us donaré més detalls,noms i càrrecs.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Bones David m'agradaria que en el pròxim ple demanessis a Cupa que ens expliqui com quedara tot el traçat de l'eix transversal.

QUe que passa amb el camping?

El camp de golf?

Tambè podries fer una moció a favor del noi de girona que crema les fotus del rei, aviam com queda seguq ue surt aprovada amb l´'únic vot en contra del pscoe.

Anònim ha dit...

Que va el PSOE son tant hipòcrites que votaran a favor.

Com les seleccions catalanes que voten en un sentit a Catalunya i el contrari a Madrid.

Anònim ha dit...

Renovació del DNI
El proper 17 d'octubre, l'oficina de renovació del DNI es desplaça a Breda per fer les renovacions locals. En breu us oferirem més informació al respecte.

Bones David em pregunto, com pot ser que breda un poble més petit que arbúcies hi vagin a renovar el dni... I a Arbúcies tu siguent regidor de governació no hi vas fer res.... i encara avui per avui et vas desplaçar a girona.

Ni els més vells d'aquestes contrades quasi no s'enrecorden de que anys endarrera el podriem renovar a Arbúcies.

Parlant de renovació aquest bloc només te collons de publicar articles de diari... No penseu escriure cap article únicament del bloc.

Del Poble

Anònim ha dit...

Amics, en el ple parlarem de tots aquests temes, no ho dubteu. Del DNI, tens raó, s'hauria d'haver demanat com han fet Breda i Sant Hilari. De fet, intentarem subsanar l'oblit recordant-ho a l'equip de govern actual, per què ho demanin. Jo, per cert, vaig anar a Lloret, per que vegis que soc la primera víctima del meu "despiste", tot i que em va enganxar molt just com a regidor (es tenia que haver demanat l'abril-maig, i tots anavem una mica de cul per les eleccions) tpt i que reconec la meva responsabilitat al respecte. Ah, i en preparem alguna pel bloc, és clar, però ara tenim feina per preparar "sarau" pel ple del dijous 4 d'octubre.
David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Suposu que el pròxim ple demanareu alguna moció, o si més no et mostraràs en contra de les últimes actuacions de l'equip de govern.

ENs pots abançar les mocions que teniu preperades des de aipa i sobre elq ue us oposareu el ple.

Anònim ha dit...

Amic anònim, Aipa ha passat a la història, tot i que a mi també em passa a vegades que m'autoanomeno aipa...en fi, deuen ser els vuits anys de feina feta a aquesta formació; respecte als punts del ple, hem presentat 8 mocions i tenim preparades 17 preguntes per l'hora dels precs, i segurament una moció d'urgència.Malauradament, fins demà no hi la informativa del ple - una reunió en la exposem les mocions a la resta de regidors - i fins a les hores no seria correcte avançar-les a ningú. Però dilluns, a partit de les deu de la nit, més o menys, les penjaré al bloc. Gràcies per l'interès i fins dilluns, si ho veus bé.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

Bnes David. Ja que l'ajuntament encara a dia d'avui no ha possat a la web que dijous hi haurà ple municipal. Els arbuciencs no estem assebentats des punts del ple.

Com et demenaven més amunt podràs publicar els punts tu ja que a la web de l'ajuntament no és fa.

Anònim ha dit...

Companyes i companys ,el que haviem promès. Si voleu el text complert, només ho heu de dir.

SESSIÓ ORDINÀRIA DEL PLE MUNICIPAL Dia:Dijous 4 d'octubre de 2007 Hora: Ales21.00 h
ORDRE DEL DIA
1. Lectura i aprovació, si escau, actes de sessions anteriors.
2. Aprovació inicial expedient de modificació de crèdit núm. 1/07
3. Aprovació concertació d'una operació de crèdit.
4. Aprovació provisional expedient de modificació d'ordenances que regiran l'any 2008
5. Aprovació inicial ordenança reguladora del preu públic per a l'ús privat de la sala polivalent del museu "La Gabella".
6. Aprovació inicial ordenança reguladora de les taxes i normativa de reproducció de fons de l'Arxiu Històric Municipal d'Arbúcies i del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.
7. Aprovació inicial de la nova ordenança de l'ús i funcionament de la deixalleria municipal, i derogació de l'antiga ordenança fiscal per a la utilització de la deixalleria municipal i els serveis de recollida de residus.
8. Aprovació del Text Refós relatiu a la modificació del Pla Parcial Sector Industrial Torres-Pujals.
9. Aprovació creació dels servei municipal de l'Aula de Música d'Arbúcies que serà aula associada a l'escola de Música de Vic.
10. Aprovació inicial modificació del Reglament de L’ALTAVEU.
11. Ratificacions d'acords adoptats per l'Alcaldia i per la Junta de Govern Local.
12. Moció presentada per la Comissió de la Dignitat, relativa al retorn dels documents catalans de l'Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca.
13. Moció presentada per Entesa pel Progrés (EPA-EPM) per la millora i arranjament de la carretera GI-543 entre Arbúcies i Coll de Revell i l'establiment de mesures per evitar el pas pel nucli urbà de camions de gran tonatge amb transport de matèries perilloses.
14. Moció presentada per Entesa pel Progrés (EPA-EPM) demanant una moratòria d'instal•lació d'antenes de telefonia mòbil en el terme municipal i el desmantellament de les existents en el nucli urbà d'Arbúcies.
15. Moció presentada per Entesa pel Progrés (EPA-EPM) en suport a la Moció que la Comissió de la dignitat sotmet als ajuntaments de Catalunya.
16. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) de petició de traspàs de les regidories de Medi Ambient i Urbanisme a un altre regidor.
17. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) sobre la recuperació de la regidoria de pagesia.
18. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) sobre la regularitat en la convocatòria del Consell de Joanet.
19. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) per la redacció d'un conveni d'usos de les dreceres amb els propietaris per on passen aquests camins.
20. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) per la retirada del sou d'Alcalde per aquesta legislatura, mentre continuï amb el càrrec de Vicepresident a la Diputació.
21. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) per la concessió d'una assignació econòmica a cadascun dels grups municipals.
22. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) per la rectificació a la baixa de les retribucions dels tres Tinents d'Alcaldes en la present legislatura.
23. Moció presentada per Independents per Arbúcies (IA) per l'arranjament del rec de la Plana.
24. Informes de les Conselleries.
25. Proposicions i preguntes.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

This variant does not approach me.